Mesauda Back to Bare gel ulje za skidanje šminke 80ml 621101

Gel ulje za uklanjanje šminke bogate kremaste teksture koja efikasno uklanja šminku i nečistoće sa lica, očiju i usana. Formulisan mješavinom odabranih ulja prirodnog porijekla, ostavlja kožu savršeno čistom, nevjerovatno mekanom i mirisnom, zahvaljujući svom dejstvu čišćenja i njege. Prisustvo prebiotika prirodnog porijekla pomaže u obnavljanju ravnoteže mikrobiote kože. U kontaktu sa vodom, proizvod se pretvara u baršunasto mlijeko.

HIDRIRAJUĆI I ANTIOKSIDANTNI AKTIVI:

BILJNI GLICERIN: sa antioksidativnim, hidratantnim i emolijentnim svojstvima čini kožu mekom i glatkom.

ULJE ŠIPURKA: Ekstrakt šipurka, predstavlja bogat izvor vitamina, pomaže da koža bude zdrava i elastična, dok tenu daje veći sjaj.

ULJE IZ KOŠPICE KAJSIJE: Njeguje, regeneriše, djeluje protiv dehidracije, jača hidrolipidni film kože i odlaže efekte starenja. Takođe sadrži vitamine i fitosterole, sa antioksidativnim svojstvima koja stimulišu i revitaliziraju mikrocirkulaciju kože.

ZAŠTITNI AKTIVI:

BIOLIN P: prebiotik prirodnog porijekla koji djeluje kao barijera protiv proliferacije agenasa štetnih za mikrobiotu kože, čime sprječava nastanak promjena na koži. 

DERMATOLOŠKI TESTIRANI

NE SADRŽI: SILIKONE-PARABENE-PEGs 

UPUTI ZA UPOTREBU: Nanesite malu količinu gel ulja direktno na suvu kožu, nježno masirajući. Takođe rasporedite preko očiju (držeći ih zatvorenim) i usana. Uklonite sve ostatke prethodno vlažnom krpom od mikrovlakana. Isperite sa puno mlake vode. Može se koristiti kao prvi korak dvostrukog čišćenja u kombinaciji sa pjenastim sredstvima za čišćenje ili samostalno.

12,50

Add to wishlist
SKU: 16300 Kategorija: