GEL NOKTE ULTRA TOP 50GR 104503/800267

Prvi i najrasprostranjeniji završni gel.

GUSTINA
Ultra Top Gel ima veliku gustinu, poput sirupa.  Zahvaljujući gustini, lako može ujednačiti sve nesavršenosti na površini nokatne ploće. Takođe, idealan je za premaz preko nail arta. Ovaj gel je takože jako praktičan u slučajevima kada se turpijanjem skine previše proizvoda oko zanoktica. Zahvaljujući njemu, možete lijepo izjednačiti i potpuno zatvoriti nokat.

NAČIN NANOŠENJA
Ultra Top Gel je gel u kutiji i nanosi se četkicom. Možete koristiti standardnu četkicu za gel, ali neki tehničari preferiraju mekšu četkicu poput  Gel Brush Flat 8 (176030). Ne nanosite top gel pretanko. Ovo čini da se gel ne može ravnomjerno stvrdnuti jer se skuplje prilikom sušenja. I, ne nanosite ni predebeo sloj jer može ući u zanoktice.SUŠENJE
Ultra Top Gel se suši 2,5 minuta u LED i 4 minuta u UV lampi.
IUkoliko nakon sušenja ne bude sjaja, sušio se prekratko ili je lampa izgubila na snazi.  Ukloniti ljepljivi sloj nakon sušenja.

PRIJANJANJE
Ultra Top Gel prijanja na sve površine; gel, akril, powergel i prirodni nokat.
Ovo ga čini najrasprostranjenijim.FLEKSIBILNOST

Ultra Top gel neće lako popucati zahvaljujući svojoj fleksibilnosti.
Iz tog razloga sjaj nije toliko intenzivan kao kod Supreme Finish gela.UV FILTER
Visoka koncentracija UV Filtera u  top gelu štiti nokat od dekoloracije na sunčevoj svjetlosti i od UV zračenja iz solarijuma.  Ovaj gel nije porozan zbog zbijene molekularne strukture.

NAZNAKA
Ultra Top Gel ima toliko široku primjenu da se s anjim može izgraditi kompletan nokat. Prijanjanje je savršeno, a sjaj veoma prirodan.

PROBLEMI I UZROCI
Najčešći problem koji se može javiti nakon korištenja Top Gela su fleke nakon sušenja. Ovo se dešava kada se gel pretanko nanese, jer se gel skuplja kada se osuši. Ukoliko se ovo desi, nanijeti srugi sloj gela i osušiti.

Fleke se mogu javiti i ukoliko se gel ne suši dovoljno dugo, ili je lampa oslabila. Ukoliko nokat uopste nema sjaja nakon sušenje, ili je lampa izgubila snagu, ili klijent nije pravilno držao ruku tokom sušenja.

46.00

Add to wishlist