FIBER COAT GEL ZA NOKTE PINK 104155

Fiber Coat je univerzalni gel koji nudi savršen balans između fleksibilnosti i tvrdoće zahvaljujući dodatku fiber čestica. Može se koristiti na gotovo svim prirodnim noktima.

Dostupan je u 5 nijansi.

GUSTINA

Kao dodatak unakrsnoj molekularnoj sturkturi, fiber gel sadrži fiber čestice koje gine da gel djeluje čvršće tokom nanošenja i nošenja. Jako tanke nokte možete učiniti nevjerovatno čvrstim.  Fibergel se jako malo razliva tokom rada i može se nanijeti jako precizno.  Dobro prijanja na prirodni nokat zahvaljujući unakrsnoj molekularnoj strukturi i može se isturpijati do visokog sjaja.

SUŠENJE
Fiber se može nanositi jako lako i precizno jer se minimalno razliva tokom rada. Šansa za podizanje je iz tog razloga minimalna. Možete nanositi FiberGel na različite načine.

Izgradite nokat u slojevima dok ne dobijete željenu gustinu i oblik. Ovom metodom prvo nanesite sloj do 50% dužine nokta,  kada se ovaj sloj osuši, nanesite drugi do 75% dužine. Na ovaj način imaćete dovoljnu količinu proizvoda na apexu. Poslednji sloj se nanosi od zanoktica.

Drugi način rada je da se nanese drugi tanak sloj preko cijele površine nokta.  Prije sušenje ovog sloja, nanijeti lopticu gela na mjestu gdje je planiran apex. Nastaviti sa radom dok se  proizvod ravnomjerno ne raporedi od apeksa ka ivicama nokta. Osušiti nakon što rezultat bude zadovoljavajući.

PRIJANJANJE
Fibergel prijanja jako dobro i bez Bonda. Kod nekih klijenata, upotreba Soft Bond prajmera je bas ono što pravi razliku. Ukoliko odaberete Soft Bond prajmer, i dalje je potrebno nanijeti tanki ljepljivi sloj.

NAZNAKA
Fiber gel je najlakši za štipanje: osušite gel 15 sekundi u LED ili 1 minut u UV lampi i krenuti sa štipanjem, do željene jačine i strukture.

PROBLEMI I UZROCI
Fibergel je lagan za korištenje i obično daje dobre i dugotrajne rezultate. Ukoliko imate problem sa podizanjem , uzrok je obično u načinu rada.

Vodite računa da nije suviše tanak. Ukoliko previše “krstarite” četkicom, to može dovesti do toga da je gel sloj previše tanak na određenom mjestu. Uvijek to provjerite prije odlaska klijenta.

22.00

Add to wishlist